Latif Şimşek: ”Mersin Türkiye’nin Dünyaya Açılan En Önemli Kapısıdır.”

latif-simsek-mersin-turkiyenin-dunyaya-acilan-en-onemli-kapisidir

Mersin Türkiye’nin en büyük liman şehri, lojistiğin merkezi… Fuarla yeni tanışıyor. Sektörün uluslararası lider firmaları daha geçen haftasonu bir araya geldiler. ‘CNR Mersin Lojistik Fuarı’, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Lojistik Derneği (LODER), Mersin Deniz Ticaret Odası’nın da destekleri ile hayata geçirildi. Stratejik öneme sahip böyle bir limanın fuarı nasıl bu kadar geç kalır? Sektörün uluslararası lider firmalarının yer aldığı fuarda, yerli ve yabancı profesyonellerin partnerleri ile daha yeni bir araya gelmesinin kabahati kimdedir?

Kentin valiliği, belediyesi, ticaret odası, STK’ları ve üniversiteleri niye bir ittifak, daha doğrusu bir koalisyon oluşturmazlar?

Mersin’de böyle bir etkinliğin yapılacağına ilişkin duyurular neden yeterince yapılmadı?

Yani fuar için ‘dağ fare doğurdu’ mu demek gerekiyor?

Böyle bir fuar alanında in cin top oynar mı?

Mersin Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı denmez o zaman.

‘BARIŞ ŞEHRİDİR’

Mersin Lojistik ve Taşımacılık Fuarı’nda, LTF tarafından Adana’da üretilen Türkiye’nin dikkati çeken en hafif treyleri oldu. Türkiye’de ADR’li tanker üreten 5 firmadan biri olan LTF Yönetim Kurulu Başkanı Latif Şimşek, fuar için daha çok çaba göstermek gerektiğini söylerken şu vurgulamaları yaptı:

“Mersin Türkiye’nin dünyaya açılan en önemli kapısıdır. Aynı zamanda barışın ve huzurun da şehridir. Mersin için daha çok çaba göstereceğiz.”

Yalçın Bayer/Hürriyet Gazetesi